Μονοήμερη διδακτική επίσκεψη στην Αθήνα
- Γ΄ Τάξη Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων, επίσκεψη στο Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας και στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο.
- Β΄ Τάξη Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης, επίσκεψη στο Μουσείο της Παλαιάς Βουλής και στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδας.
Το τμήμα Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας πραγματοποίησε την Παρασκευή 13/12/2013, διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας και στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια των μαθημάτων «Οργάνωση παιδαγωγικού περιβάλλοντος», «Αγωγή Προσχολικής Ηλικίας», αλλά και του μαθήματος «Γενικές αρχές Ψυχολογίας» αλλά και των υπολοίπων εργαστηριακών μαθημάτων της ειδικότητας.
Μουσείο συναισθημάτων παιδικής ηλικίας
Οι μαθήτριες του τμήματος Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων συνοδευόμενες από 1 εκπαιδευτικό, ξεναγήθηκαν από την υπεύθυνη κα Αρσένη Στέλλα στην διαδραστική έκθεση με θέμα «γεια σου κύριε φόβε» και έτσι είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν και να γνωρίσουν καλύτερα και δημιουργικά το συναίσθημα του φόβου μέσα από το παιχνίδι με τα εκθέματα, στο ασφαλές περιβάλλον του μουσείου.
Ελληνικό Παιδικό μουσείο
Έπειτα ακολούθησε η επίσκεψη στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, όπου παρακολούθησαν δραστηριότητες στα εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα «Παιχνιδοπωλείο και Υλικοπωλείο».
Η Β΄ Τάξη του Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας πραγματοποίησε την ίδια ημέρα, διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο της Παλαιάς Βουλής και στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδας. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια των μαθημάτων «Οικονομικά Μαθηματικά», Ιστορία, Λογοτεχνία, «Ειδική Θεματική Δραστηριότητα», αλλά και των υπολοίπων εργαστηριακών μαθημάτων της ειδικότητας.
Μουσείο της Παλαιάς Βουλής
Οι μαθητές του τομέα συνοδευόμενοι από 3 εκπαιδευτικούς, ξεναγήθηκαν στους χώρους του μουσείου, το οποίο φιλοξενεί ζωγραφικά και χαρακτικά έργα, σημαίες και όπλα από τους εθνικούς και απελευθερωτικούς αγώνες, προσωπικά αντικείμενα ιστορικών μορφών, έγγραφα και φωτογραφίες, οικιακά σκεύη και εργαλεία καθώς και παραδοσιακές φορεσιές και έργα της νεοελληνικής χειροτεχνίας από την περίοδο της τουρκοκρατίας και φραγκοκρατίας, την επανάσταση του 1821, τους απελευθερωτικούς αγώνες, τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους, την πολιτική, κοινωνική και πνευματική εξέλιξη του Ελληνισμού ως τη σημερινή εποχή.
Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος
Οι μαθητές ακολουθώντας το νήμα της παρουσίασης, αναζήτησαν τις ρίζες του χρήματος στους αρχαίους χρόνους, παρακολούθησαν την εισαγωγή και καθιέρωση διαφόρων μέσων συναλλαγής, έμαθαν για τη νομισματική πολιτική της χώρας, καθώς και για την εξέλιξη του θεσμού των κεντρικών τραπεζών και την πορεία προς την ευρωπαϊκή νομισματική ενοποίηση.